środa, 24 kwietnia 2013

Postój w Trafik'u

Gdy od kilku dni znacznie odczuwamy dodatnią temperaturę, coraz chętniej wychodzimy z naszych domów i korzystamy z świeżego, ciepłego powietrza. Z racji słonecznej pogody chciałam wybrać się na spacer i zajść do miejsca, które umiliłoby moją przerwę w czasie przechadzki. Podczas buszowania w internecie natrafiłam na restaurację Trafik Jedzenie i Przyjaciele. Po przeanalizowaniu lokalizacji obiektu doszłam do wniosku, że już przechodziłam obok tej restauracji kilkakrotnie. Zwłaszcza gdy w upalne dni wybierałam się na miejską plaże czy spacer po skwerze Kościuszki. Po przejrzeniu menu natrafiłam na kilka ciekawych propozycji, które zachęciły mnie do odwiedzenia tej restauracji.


Żródło: https://www.facebook.com/trafikgdynia?fref=ts

Restauracja Trafik gości na gdyńskim rynku gastronomicznym od kilku lat. Mieści się w centrum Gdyni, przy Skwerze Kościuszki. Lokal przyciąga uwagę z zewnątrz, wystrój jest nowoczesny i industrialny. Ściany są ceglane, podłogi z prostych, ciemnych desek, a pod sufitem wiją się stalowe rury wentylacyjne. Wystrój uzupełniają oryginalne lampy, czarne i czerwone proste stoliki. Zauważyć można, iż postawiono na światło, które jest przyciemnione dzięki czemu panuje przyjemny, intymny nastrój. Ciekawostką jest fakt, iż Trafik znajduję się na szlaku kulinarnym centrum Gdyni. Jest to szlak promujący zwiedzanie miasta w bliskiej relacji z dobrą kuchnią.

Żródło: https://www.facebook.com/trafikgdynia



Menu jest bardzo bogate. Myślę, że każdy znalazłby coś dla siebie i na swoją kieszeń. Jedną z ciekawszych pozycji w menu są tarty warzywne. Wybrałam tartę ze szpinakiem i serem gorgonzola. Cena za kawałek wynosi 10 zł. Osobiście uważam, że cena jest przystępna oraz w 100% adekwatna do jakości i wielkości porcji.


Żródło: https://www.facebook.com/trafikgdynia

Atutem restauracji jest to, że tarty jak i przystawki, które szef kuchni przygotował na dany dzień można przed złożeniem zamówienia, obejrzeć w witrynie. 


Żródło: https://www.facebook.com/trafikgdynia

Ważną kwestią, którą na pewno wpływa na przyjemną atmosferę w restauracji jest obsługa. Kelnerka przywitała nas z uśmiechem gdy tylko przekroczyłam próg restauracji. Kolejny kelner z uśmiechem przyjął zamówienie. Na każde pytanie dostałam adekwatną odpowiedź z dodatkiem uśmiechu. Takie przyjęcie gości bardzo pozytywnie wpływa również na opinię o danej restauracji. Dlatego za obsługę wystawiam 6, ponieważ dawno nie spotkałam kelnerów którzy wykonują swoją pracę z zamiłowania.


Żródło: https://www.facebook.com/trafikgdynia

Na stronie internetowej Trafik'u można znaleźć taką informację "Trafik powstało z pasji dwóch przyjaciół, stąd główne motto „Jedzenie & Przyjaciele” doskonale oddaje klimat tego miejsca". Zdecydowanie ja się z tym zgadzam i Trafik na pewno odwiedzę jeszcze nie jeden raz!

Gorąco polecam! :D

1 komentarz: